Koraby's Zero.


På köksbordet I solstolsmadrassen I soffan Var är Doris ?


Jag är en Korat kille. Jag kommer ursprungligen från provinsen Korat i Thailand.


Aneas av Kalhammaren. Heter Silver.


I matrummet I matrummet Hotellrummet i Tönsberg/Norge


Jag är också en Korat kille. Jag är den nya medlemmen i familjen.


I vardagsrummet Det är kul med besök Zero, var gömmer du dig I soffan

Jag är en vanlig huskatt. Jag är en korsning mellan huskatt och Norsk skogkatt.


Alla katter är välkomna att skicka till oss.
Hur det gick till när jag blev kattägare.


I januari -94 kom Håkan på besök. Han hade broschyrer och information om en kattras som heter Korat. Jag var artigt intresserad. Han och hans familj skulle skaffa en sådan raskatt. Han pratade sig varm om Koraten. Han försökte få mig intresserad, men jag skulle inte ha någon katt. Även fast jag är stor djurvän. Tre månader senare var jag kattägare. Det var en arbetskamrat som inte kunde behålla sin katt. Hon var åtta månader och en vanlig huskatt, som jag döpte till Doris. När jag fick frågan om jag ville köpa hennes katt, så kändes det helt naturligt för mig att ha en katt. Jag såg verkligen fram emot en katt. Genast var Håkan på mig om att jag skulle ha två katter. Han såg sin chans. Jag var envis och jag skulle bara ha en katt. Det gick ett drygt år och jag började fundera på om inte Doris skulle ha en kompis. En kväll ringer Håkan och frågar om jag vill köpa en Korat kille på åtta månader. Hans ägare kunde p g a allergi inte ha honom kvar. Jag hade semester, så det skulle passa fint. På så sätt blev jag ägare till Zero. Det tog en dryg vecka innan Doris hade accepterat Zero. Det var mycket fräsande från hennes sida, Zero ville vara kompis på en gång. Nu är full fart. De brottas och far runt i huset till husses fasa. Zero har en charmig knorr på svansen. Han gillar inte att åka bil. Så när vi ska ut och åka får jag smyga med transportburen. Om han ser den innan jag har fått tag på honom, så försvinner han som ett skott och det blir mycket lirkande innan han kommer fram. Doris är också väldigt charmig. Hon vill gärna ligga i mitt knä. Tyvärr är hon döv, som många vita katter. Jag upplever inte att hon är döv. Det är full fart på henne.

Den 29/11-97 blev jag ägare till en till Korat. Hans namn är Silver. Jag hämtade honom i Tönsberg, Norge i samband med en kattutställning och en Korat träff. Han ska användas i avel. Det är en bestämd kille som vet vad han vill. Han och Zero går jättebra ihop. Doris är fortfarande lite avvaktande.

2000-04-30 fick Silver ett nytt hem i Tyskland. Han ska vara avelskatt för många Korater i Europa. Det är många som vill använda honom och jag vill att hans gener ska spridas då han är en mycket vacker Korat och har ett så bra temperament. Jag saknar honom.......

JohnnyTillbaka till första sidan.


Zero, Silver och Doris har haft st . besök på denna sida.