SKUGGAN.BILD

Skuggan av ett spöke bygger på Oscar Wildes berömda novell" Spöket på Canterville". Vi blandar den traditionella skräckhistorien med absurd nutidsfars. Handlingen är förflyttad till 1990-talets Sverige och den gamla spökgården Mårnäs i Värmland har äntligen fått nya hyresgäster. Galleriägaren Rita Mode'n med familj intar huset och fyller det med allehanda elektroniska apparater. Där man tidigare bara hört rassel av kedjor och olycksbådande stönanden, dånar nu fasanfull techno-musik, telefoner ringer, faxar knattrar och moderna video-skräckfilmer får blodet att isas på det gamla husspöket. Här vänder vi upp och ned på Wildes pjäs och ställer frågor om vår moderna tid och hur den påverkar dagens barn. Allt i en miljö av knarrande kistlock, dansande skelett och ekande, ihåliga spökskratt.
En skräckis som fryser blodet och värmer hjärtar
SPÖKE.BILD


SPÖKE.BILD

Pressröster

"Imponerande välgjort. En perfekt inramning...Manuset är välskrivet...Genomgående utmärkt är det tekniska handlaget med dockor, ljus, färger och silhuetter, som visar att Pygmèteatern blivit en faktor att räkna med" (DN).

"Nu tar de ett nytt och festligt grepp på det slitna spöket på Canterville...Effektivt farstryck. Fartigt och roligt skuggspel."(Expressen)

"Fullt av språkliga dråpligheter som ger en mystisk humoristisk ton åt föreställningen. Blandningen av det färgrika skuggspelet och de läckert groteska dockorna är faschinerande...Dockspelaren MIchael Koitzsch imponerar...(Entre')

"Rykande rolig rysare...otroligt uttrycksfulla dockor...det var dockspelskunnande det! En riktigt språklig fars...allt det tekniska, ljud och ljus, är hela tiden påtoppen"(NTL)

"Det är dockteater i MTV-epoken och det är helt lysande. Till på köpet är det en oerhört vacker och poetisk föreställning, där illussionen fungerar perfekt. Själv sitter jag storögd som barnen och funderar hur de bär sig åt."(Hallandsposten)

pygmetèatern. bild pjäser.bild turnèer.bild teatern.bild teamet.bild