Tjäna Pengar
DU HAR HITTAT TJÄNA PENGAR SIDAN
 

FÖRSTA SIDAN

DOMÄN/PRODUKTER

MARKNADSFÖRING

RESA & FRITID?

Länkvänner

LINSER - TIPS

KONTAKTLINSER

 

 

 


Marknadsföring?

Va - ska man behöva det också???
Ja, det är absolut nödvändigt att man marknadsför sig på nätet, så att folket ute i världen hittar till din hemsida och köper dina produkter och blir din kund!

Jag har provat det mesta som finns och jag säger bara - PUH! Jag vill inte skrämma bort någon nu - men det är helt enkelt skitsvårt (ursäkta språket) att få folk att komma till din sida och köpa dina grejor. Sammantaget ger det dock resultat om man använder de metoder som jag har listat nedan.

Annonsera med epost!
Missförstå mig inte - det är inte fråga om att spamma någon nu. Det uppstod ett stort behov av någon typ av epostlistor, dit man kunde skicka sin epost-reklam utan att bli anklagad för spam. Det finns numera tusentals sådana listor och de kallas populärt "safelists", eftersom det är säkert att gå med i en sådan och skicka sin epost.

Det är säkert eftersom alla som gått med har 1) matat in sin epostadress i ett formulär och 2) kvitterat att det verkligen var OK att ta emot epost - man talar om s k "Double Opt-in". OBS! Du ska aldrig använda någon annan lista än Double Opt-in; jag gjorde EN miss, blev anklagad för att spamma och det kostade mig en förbannat massa jobb att reda ut det.

Många listor har gratis, pro och executive nivåer och som namnen anger, kostar det olika mycket att vara med och generellt gäller att ju mer du betalar desto fler kan du skicka din annons till och ibland t o m flera gånger per dag. Normal brukar det fördelas så här; gratis 1-2 ggr/vecka, pro 1 gång/dag, exec 2 ggr/dag.

Man kan kanske starta upp sin egen lista och tjäna pengar på den när folk ansluter sig som pro och exec? Det har jag också provat och man måste först ge bort de lyxigare nivåerna innan man kan börja ta betalt för sina tjänster.

Det finns en nackdel med dessa listorna också. Det finns riktigt stora listor och då kan man själv tänka sig vad som händer i inboxen, eller hur? Den fylls upp med 100-tals (ibland t o m 1000-tals) epostbrev. Där kommer det betalda alternativet bra tillhands - då får man nämligen stänga av möjligheten att ta emot epost. Du kan själv tänka dig vad som händer då eller hur? Jo, vi skickar en massa epost till varandra - men INGEN läser den, utom de stackarna som tecknat sig för gratismedlemskap...

Jag använder numera endast safelists till att testa olika annonstexter för att se hur de tas emot. De texterna som funkar bra använder jag sedan i mina andra system. Jag har testat flera olika safelists via gratistjänsten TrafficHoopla.

TIPS: Gå med i flera små och skicka till dessa, ty med PRO rättigheter får du skicka oftare - och så är det dessutom gratis! När listorna sedan vuxit till sig, så har du fortfarande gratis medlemskap och kan nå alla medlemmarna utan att ha betalat ett enda öre.

VIKTIGT: Försök aldrig sälja något direkt till medlemmarna i en safelist, det funkar inte! Varför? Jo, det är ju en massa säljare som sitter och läser din epost, eller hur? De är inte intresserade av att köpa något från dig.

Vad ska man då med en safelist till? -- Det är så här: erbjud en GRATIS produkt som skulle vara till hjälp för de andra safelistmedlemmarna när de vill sälja sina produkter.

De kan endast få denna kanonprodukten gratis om de ger ifrån sig sin epostadress till dig. Denna epostadressen är ingen skräpadress, ty annars kan de ju inte få länken till din gratisprodukt.

Du har nu fått utterligare en epostadress att lägga till din egna "safelist", som du kan skicka erbjudanden och gratisråd till. Kom bara ihåg att du endast kan sälja dem sådant som de har nytta av för att sälja sina produkter.

Har du Adsense annonser på din sida, så behöver du bara skriva en fin rapport med gratistips till dina besökare. Skicka därefter ut ett meddelande till "din" lista om den nya rapporten. När de kommer för att läsa den, så har du naturligtvis lagt in Googleannonser (och dina egna produkter om du har några) som en del av sidan.

 

 

 

Följ upp dina annonser med spårbara länkar!
Det är viktigt att man följer upp vilka annonser som går bra resp dåligt. Det är ganska enkelt att lägga in spårbara länkar i sina annonser. Det enda som krävs är att man knyter en speciell länk, som när man klickar på den registrerar träffen och därefter skickar besökaren vidare till den rätta sidan. En sådan länk kan se ut så här: http://www.datorsam.com/recommends/traffichoopla och går egentligen till denna sidan: http://www.traffichoopla.com/cgi-bin/p7.cgi/13714/

Du lägger upp samma mål-länk (= din sidas http-adress) med olika spårnings-länkar i dina olika annonser och när någon klickar på dem så ser du exakt vilken annons de klickade i. Därefter fortsätter du att förbättra den annonsen tills du får optimalt med träffar.

Många safelist:er har denna spårbarhets-funktionen i sig redan, men de erbjuder dock granska enkel funktionalitet. Därför kör jag numera med mitt egenutvecklade system.

Har du något att sälja redan nu så kan man få bra träning genom att lägga upp en annons på eBay. En bra skriven annons ger direkt genomslag i mer budgivning (och genomför köp!)

Skicka epost med automatik
Autoresponder kallas den programvara som kan skicka ut epost med automatik och är en kanonbra uppfinning för den som bedriver handel på Internet.

Den fungerar så här: dina sidor på nätet ska innehålla en epostadress som inte går till din Inbox på Outlook, utan går till Autorespondern. När en kund vill ha mera information skickar han/hon ett email till din speciella adress - och får svar direkt!

Varför lägger man inte ut informationen på hemsidan med en gång då? Finessen med att använda autorespondern är att du endast får EN chans till att sälja något på din sida, medan du får MÅNGA chanser att skicka flera olika annonser till kundens epostadress. Tester har utvisat att en kund behöver se en annons 7 gånger innan han/hon bestämmer sig för att köpa något.

Summering: skriv tillräckligt mycket på hemsidan för att locka kunden att skicka efter mera information. Sälj sedan produkten flera gånger via kundens epostadress!

Jag har med framgång använt min hemsida för att fånga in kunder till min autoresponder (som f ö också är egenutvecklad), med löftet att de ska erhålla en massa bonusar plus en 10 delars kurs i marknadsföring via epost. Autorespondern är förkonfigurerad att skicka ut en ny del varannan dag. Förutom kurstexten har jag även lagt in annonstext och länkar till mina produkter och tjänster.

Klicka här för att läsa mer om just: autoresponder

 

 

Fixa trafik till din hemsida
Det är minst lika viktigt att få träffar på sin hemsida och det är minsann lättare sagt än gjort att få det nuförtiden. Det finns som bekant miljarder sidor att söka information på och chansen att just DIN sida dyker upp bland de 20 första när man söker på Google är minst sagt mikroskopisk!

Därför har Google och andra sökmotorer skapat tjänster där man betalar för att få synas bland de första. Denna tjänst kallas Google Adwords och kontot kostar 50:- att lägga upp. Därefter får man skapa sin radannonstext, bjuda på nyckelord, dvs vad varje klick får lov att kosta, och bestämma vad det totalt får kosta per dag. Sedan är det bara att vänta in kunderna.

Resonemanget med att fånga in kunder till autorespondern förefaller nu inte så tokigt, eller hur? Dina dyrt betalda träffar kan ju på så sätt återanvändas - du kan nu skicka din annons per epost istället -- gratis!

TIPS: Låt Google visa alternativord och använd dessa, ty de är som regel inte dyra - pga att de genererar få träffar. Finessen är att många (50 - 100 st) sådana sökord mycket väl kan generera minst lika många träffar till din sida som de dyra sökorden gör. Det som skiljer är att du får dina träffar mycket billigare - det är inte antal sökord som kostar - det är antalet träffar!

Man kan även köpa träffar på annat sätt, det finns en hel del domännamn som inte förnyas och som ändå får träffar. Det har naturligtvis en del smarta människor utnyttjat på så vis att du köper trafik av dem och de lägger in din hemsida istället för den gamla domänens och vips får du trafik.

Du har säkert sett en hel del popup-fönster och liknade, som innehåller en helt annan domän än den du tittade på. Det är så vissa aktörer på marknaden agerar; de köper upp tjänster av de som har en domän och som är beredda att lägga in popup-fönster. Denna typ av trafik är inte alls effektiv nuförtiden (jag vet, eftersom jag testade en leverantör och blev totalblåst!), ty de flesta har numera Popup-dödare, typ Google verktygsfält. Man vill helst ha tittare som är inom målgrupppen för det man säljer, annars är det ingen vits med det hela.

Ett tredje alternativ, som också är gratis, är att anmäla sig till TrafficExchanges. Det är precis som namnet anger, utbyte av trafik mellan medlemmarna - om du tittar på min så tittar jag på din - OK? Tyvärr så är det precis som jag skrev om tidigare, endast säljare och inga köpare; därför är inte denna typen av trafik särskilt effektiv. Det gäller att erbjuda sådana produkter/tjänster som säljare kan tänkas behöva i säljarbetet!

Jag har i alla fall en del förslag på bra "trafikbytare" - AdTactics (mycket bra TX, som också är en Banner-Exchange, Safelist m m), TrafficSyndicate25 (bäst och flest träffar), ClickThru (juste respons) och WebmasterQuest (också juste respons!). Fler finns på TrafficHoopla


TIPS! Lägg gärna till min sida i "Dina Favoriter", så att du kan hitta tillbaka hit till min sida för fler tips, eller varför inte kontakta mig på: http://www.ask-anders.com

Nästa Steg ?

Nu lutar vi oss tillbaka och tjänar pengar, eller?...: Klicka här
 

 

Länkarna nedan endast för att sökmotorerna ska indexera mig:

Tjäna pengar på nätet - samma som denna sidan men fokuserar på Tjäna pengar på nätet istället


© COPYRIGHT 2005-2009 DATORSAM ANDERS ERIKSSON
http://www.ask-anders.com
Tjäna Pengar På Internet

WEBSERVER


Cheap Web Hosting


ANTIVIRUS


McAfee är pålitligt (vet av egen erfarenhet!) och du får dessutom rabatt om du köper det online härifrån - det är bara att k
licka på länken nedan:ÄR DU MEDLEM ÄN?


Make Money Online