Nummer 1/1 Årgång 2 (Nyåret 1996/97)

Sveriges största årliga jul- och nyhetstidning i hela Världen, med huvudredaktionen belägen i händelsernas centrum, Eslövs kommunLyckad semester bemöts med skepsis

- Det måste finnas en hake någonstans!
Misstron är stor inom familjen Bergman över årets lyckade semester. Man vägrar acceptera det faktum att de tre veckorna över lag blev riktigt lyckade, eftersom detta står i stark motsättning mot den under det senate decenniet samlade erfarenheten.

Kraftfullt agerande inom familjens ledningsgrupp ledde till att förflyttning till Hufvudstaden skedde redan i ett tidigt skede, vilket följdes av två veckor präglade av sysslolöshet, glest interfolierad av vänbesök och någon enstaka stadsvandring. Den sista veckan vid hemmets härd (läs: plastbassäng) bjöd även den på välförtjänt återhämtning.
  Följande inslag saknades under semestern: övre luftvägsinfektioner, Quinkes ödem, UVI, ihållande huvudvärk och bilateral achillestendinit. Detta faktum välkomnas naturligtvis av familjen, men bemöts också med klentrogenhet:
- Vi är på vår vakt! Något fel måste det ha varit.

Extra! Extra! Bonus på madrassen

Fru Bergman, 32, kunde efter visad flit tillgodoräkna sig två ytterligare två lediga veckor i anslutning till ovan beskrivna semester, vilka tillbringades framför Nokia, 28 (tum).
  Efter studier av försvarets överlevnadsreglementen inrättades ett basläger på gästmadrassen, där väckarklockan och den olympiska programtablån spelade en central roll.
- Livet på en pinne, skulle man kunna säga, jag är uppe när gubben min är nere (för räkning, då alltså), kommenterar fru Bergman.
Färsfantast väljer operativsystem

Erik Bergman, snart fem år, skulle om han själv fick välja leva på en kost bestående av färsrätter och smörgåsar. Detta påtalades av hans om en bredare kosthållnings fördelars övertygade fader:
- Du tycker bara om sådant som börjar på "mack": mackor och Macdonalds!
Denna kommentar inkuberades 30-40 sekunder i det mognande centrala nervsystemet hos den i själens konster försigkomne och av ovannämnda påpekande synnerligen roade ynglingen, varpå kommentaren följde:
- Och MACINTOSH!Teknostress!

Bland mekanisk och eletronisk apparatur sprider sig nu ryktet om de mystiska dödsfall och sjukdomstillstånd som drabbar de artfränder som vårdats och brukats av familjen Bergman. Listan kan göras lång: videotvillingarna Uno och Duo Sharp-Hitatchi som förnimt yrsel och andfåddhet, bilen Kurt Camry som i Stockholms ringvägskomplex vid upprepade tillfällen kom att känna sig helt urladdad, teven Niikualoukta Nokia som drabbats av svartsyn och datorn Rennie Macintosh, vilkens diskettstation efter en fyrtio minuter lång operation kunde befrias från en främmande kropp (fru Bergmans länge saknade miniräknare).

Retstickan

Vill du åka på en propp? Fråga då herr Bergman vad elpumpsteknikern à 350 kr/timman upptäckte när han kom på besök i våras!Karriären slut? I

Den aktade redaktören Lotten Bergman på Nationalencyklopedin har efter drygt åtta års slit nått målet; de tjugo banden är klara och fyller nu 110 000 bokhyllor i Sverige. Efter denna bedrift sökte vi upp henne för en kommentar. Vi fann henne i hörnsoffan på ovanvåningen. En fjärrkontroll i var hand och TV-bilagan i munnen. Det flimrande, blåa ljuset speglades i de annars tomma ögonen.

-Lotten Bergman. Finns det något att tillägga efter alla spaltmeter som redan skrivits om Nationalencyklopedins avslutande band?

Munnen öppnades, tidningen föll till golvet och vi fick vårt länge efterlängtade svar:

-Ööööööööööh...Karriären slut? II

Den högt vördade... eh... människan... Olle Bergman har efter en tids irrande i yrkeslivet hittat den rätte. Vi, som är föga bevandrade i den datoriska välden undrar över allt detta förvirrande och mystiska, och söker därför upp honom i hans hem. Vid en surrande skärm finner vi honom med högerarmen i mitella och med en halväten falukorv i munnen.
-Olle Bergman. Finns det något att tillägga om denne mystiske varelse som infiltrerar det annars så trevliga samhället? Vem är denne herr Internät?
- ...jag skulle tanka ner en ny bookmark manager till min browser, ett å ett halvt megg, hyggligt drag i linan, runt 2 K i sekunden, men så bombar burken halvvägs. Feltyp 11 - NATURLIGTVIS!
- Jag är rädd att jag inte förstår...
- Äh, det finns ett bra FAQ i comp.sys.mac om det där, ge mig mer RAM, så skall det nog bli bra!Skriv till Dr Skrock

Kära doktor Skrock,
Dagispersonalen mår bra och barnen trivs på dagis.
Vad ska vi göra?

/Villrådigt föräldrapar

Svar:
Vägra betala. Såhär kan ni bara inte ha det. Hur skulle det gå om alla var tillfreds på detta vis? Usch.
Hala Hydlitt, Hunge!

Ida Bergman, tvåochetthalvt, är den nyaste i raden av unga lingvister med nya, revolutionerande språkidéer. Med ett enkelt h framför alla ord får det svenska språket oanade möjligheter.

-Hitta heeeve!
-OK, vad vill du titta på?
-Hejonkongen (en släng av skånska där) heller harbapapa!
-Usch, Ida, inte Barbapapa...
-Hippi Hång Hump!
-Jaha...
-Hem Hyror!
-Men...
-Heeemil Hörrymmade Honge!
-Vilken...?
-Hoy Hory!
-Nu tar vi den här.
-Hida hoongrig. (Försvinner ut mot köket.)

Esperantister, släng er i väggen!Ur gängorna - en rörig historia!

Familjen Bergman tror inte på Tomten, men tar gärna hem en rörmokare. Efter blandad framgång med en blandare blandar man gärna in fackkunskapenj i fortsättningen, åtminstone vad avser boendets våtare regioner.
- Vridandets följder får en lätt att känna sig vred, säger Fru Bergman, skakad men ej rörd.
- Vi fick nytt badrum i alla fall, piper maken.Jultest 1996

Testa dig - vilken typ är du?

1. Bilen tvättas:

a) nej, varför det?
b) ja, ofta
c) jädrar, var var det nu jag ställde den?

2. Huset städas:

a) av någon annan, väl?
b) ja, synnerligen noggrant
c) nej, dammsugarns gammastrålningar är skadligare än lite damm i hörnen

3. Strykbrädan:

a) glömdes på Delphi 1988
b) måste ha ett nytt överdrag i år igen
c) fungerar utmärkt som hyvelbänk

4. Matlagningen:

a) sköter Scan till vår belåtenhet
b) sköter jag med glädje varje kväll, fast mer än tre timmar får det inte ta
c) missköter min make/maka


5. Trädgårdsskötselsdags:

a) är det väl i början av december?
b) är det varje dag i mitt liv
c) är det väl på lördagar i P1?

Potatisgubbe
Erik Bergman 1997

Resultat:

Mest a:n och c:n:
 du är en intressant, rolig, intelligent människa samt en flitig och trivsam besökare i Väggarp.
Mest b:n:
 skicka omedelbart tillbaka detta julkort, adressaten måste vara okänd.


© 1996 Olle & Lotten Bergman