Oskar-argument
Här följer i oredigerat skick det mejl i vilket Gustav Bergman gav de avgörande argumenten för vårt namnval:

Subject: Re: Namn igen
Sent: 97-08-03 11.30
Received: 97-08-03 13.31
From: Gustav Bergman, Gustav.P.Bergman@telia.se
To: Olle Bergman, charlotte.bergman@mailbox.swipnet.se
sti

Kära Plumsan alisas Pansargeneralen Patton alias Charlotte,

Han kan ju även ärva alla saker som har Olles Initialer på sig. (Detta kan vara till stor fördel, jag har t.ex. ärvt flertalet lakan och örngott från Mor och Farmor eftersom de har initialerna G.B.)

Sedan måste han redan ha en hel del 'Oscar' i sig redan, då Olle och jag skrev artikeln om Oscar I under samma period som han borde ha blivit 'emanciperad' eller vad det nu heter.

Förslagsvis kan du även låna 'Ossians Sånger' av MacPhearson på biblioteket och kolla om hjälten Oscar som lär finnas där är ett passande föredöme.

Ett namn till bör han ha. Oskar David låter ganska bra. Per Oskar låter också OK. Karl Oskar är för mycket 'huvudperson i någon småländsk tvålopera'. Oskar Johannes låter också bra. Johannes passar nog f.ö. bäst som andranamn. Det blir väldigt Bernadottskt isåfall. Den första Bernadotte på tronen hette ju Jean Baptiste, vilket är Johannes Döparen på svenska; och den andre hette ju Oskar den förste.

Jag minns att jag forskade lite i Oscar när vi skrev artikeln. Jag har för mig att det har keltiskt ursprung, och kom i princip till Sverige med Oscar I. Du vet att nuförtiden är det en tradition för alla som heter Oscar att fira Oskar-dagen (1 December) med vit Bourgogne?

Mvh,
Gustav

© 1997 Lotten & Olle Bergman. Denna sida ändrades senast den 15 augusti 1997.
Läs mer om denna sajt. Skicka gärna kommentarer!