Tysk äppelkaka



Botten:
2
2½ dl
½ dl
2 tsk
1 hg
äggulor
vetemjöl
strösocker
vaniljsocker
margarin


Fyllning:
2 - 3
2
4
500 g
äpplen
äggulor
äggvitor
kesella eller keso
½ dl
2 msk
3 msk
strösocker
potatismjöl
russin


Botten:
Hacka ihop ingredienserna i en bunke. Använd en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm.
Klä insidan med degen.

Fyllningen:
Skär äpplena i små klyftor eller bitar. Blanda äggulor med keso, socker, mjöl, russin och äppelklyftorna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Häll fyllningen i formen.
Grädda i 200 grader i ca 45 minuter.
Eventuellt skyddas kakan med folie ovanpå mot slutet av gräddningen.



Tillbaka till recepten
Tillbaka till första sidan