Vetesnurror med toscaglasyr



Deg:
50 g
150 g
5 dl
3/4 dl (65 g)
14 dl (850 g)
jäst
smör eller margarin
mjölk
strösocker
vetemjöl


Fyllning:
Toscasmet:
150 g
150 g
smör eller margarin
mandelmassa
1 dl (50 g)
3/4 dl
50 g
1 msk
1 msk
skalad flagad mandel
strösocker
smör eller margarin
mjölk
vetemjöl


Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll vätskan över den smulade jästen och rör.
Tillsätt socker och det mesta av mjölet.
Låt jäsa i 40 minuter.

Fyllning:
Rör fettet mjukt och blanda ihop med riven mandelmassa.
Dela degen i två delar och kavla varje halva till 20 x 40 cm.
Bred på fyllningen, rulla ihop och skär i bitar om ca 2½ cm.
Låt dem jäsa i pappersformar ca 25 minuter.

Glasyr:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt allt sjuda ihop.
Grädda bullarna i 225 grader ca 5 minuter, klicka ut lite glasyr på varje bulle och grädda ytterligare 4 - 5 minuter tills glasyren är brun och knaprig.



Tillbaka till recepten
Tillbaka till första sidan