|
50 g 150 g 5 dl 3/4 dl (65 g) 14 dl (850 g) |
jäst smör eller margarin mjölk strösocker vetemjöl |
|
Fyllning: | Toscasmet: | |||
|
150 g 150 g |
smör eller margarin mandelmassa |
1 dl (50 g) 3/4 dl 50 g 1 msk 1 msk |
skalad flagad mandel strösocker smör eller margarin mjölk vetemjöl | |
|
Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll vätskan över den smulade jästen och rör. Tillsätt socker och det mesta av mjölet. Låt jäsa i 40 minuter. Fyllning: Rör fettet mjukt och blanda ihop med riven mandelmassa. Dela degen i två delar och kavla varje halva till 20 x 40 cm. Bred på fyllningen, rulla ihop och skär i bitar om ca 2½ cm. Låt dem jäsa i pappersformar ca 25 minuter. Glasyr: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt allt sjuda ihop. Grädda bullarna i 225 grader ca 5 minuter, klicka ut lite glasyr på varje bulle och grädda ytterligare 4 - 5 minuter tills glasyren är brun och knaprig. |