Tiramisu 6 pers. (eller fler)
Tack till Amelie Henry


Äggkräm:
6
250 g
300 g


äggulor
strösocker
Mascarpone
Cognac el. Marsalavin el. rivet Citronskal
Botten:
200 g (1 paket)
25 dl



Savoardikex
starkt kaffe
Cognac / Marsalavin efter behag
kakaopulver


Lägg kexen på utbredd aluminiumfolie (gärna på en bricka).
Dränk kexen med kaffe o cognac/vin blandningen - obs viktigt att de fuktas igenom ordentligt. Låt vila ca 15 minuter.
För över kexen med en spade el dyl till en form, täck botten (lägg kexen sida vid sida).
Häll över ett lager av äggkrämen, repetera detta (lasagnemetoden).
Avsluta med äggkräm.
Låt stå kallt i minst 5 timmar!

Strax innan servering - strö över kakao (ej O'boy), t.ex. i ett rutmönster.



Tillbaka till recepten
Tillbaka till första sidan