Skaldjurspaj 4 port.



Botten:
3 dl
1 krm
125 g
5 msk
vetemjöl
salt
margarin
kallt vatten


Fyllning:
½ dl
1½ dl
1½ dl
2 - 3 msk
1 - 2 tsk


vispgrädde
gräddfil
majonnäs
chilisås
riven pepparrot
salt
peppar
(ev några droppar
300 - 400 g
1 burk
1 burk
2 hårdkokta

konjak)
räkor
krabba eller hummer
sparris
ägg
dillkvistar


Botten:
Arbeta ihop mjöl, salt och margarin till en grynig massa (använd fingertopparna!).
Tillsätt vattnet, arbeta snabbt ihop en till en deg och låt den vila svalt ett tag.
Kläm ut degen i formen, nagga med en gaffel och ställ den kallt i ca 15 minuter.
Grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Tag ut pajskalet och låt det svalna. Det får inte vara mer än ljummet när man lägger i fyllningen, som annars blir för rinnig.

Fyllningen:
Vispa äggen, rör ner majonnäs och gräddfil.
Blanda i chilisåsen, pepparroten, salt och peppar och ev. konjak. Allt efter tycke och smak.
Bred ut såsen i pajskalet. Lägg räkorna, krabban, sparrisen och äggen vackert ovanpå.
Dekorera med dillkvistar och servera gärna en grönsallad till.



Tillbaka till recepten
Tillbaka till första sidan