|
3 dl 1 krm 125 g 5 msk |
vetemjöl salt margarin kallt vatten |
|
½ dl 1½ dl 1½ dl 2 - 3 msk 1 - 2 tsk |
vispgrädde gräddfil majonnäs chilisås riven pepparrot salt peppar |
(ev några droppar 300 - 400 g 1 burk 1 burk 2 hårdkokta |
konjak) räkor krabba eller hummer sparris ägg dillkvistar |
|
Botten: Arbeta ihop mjöl, salt och margarin till en grynig massa (använd fingertopparna!). Tillsätt vattnet, arbeta snabbt ihop en till en deg och låt den vila svalt ett tag. Kläm ut degen i formen, nagga med en gaffel och ställ den kallt i ca 15 minuter. Grädda ca 20 minuter i 200 grader. Tag ut pajskalet och låt det svalna. Det får inte vara mer än ljummet när man lägger i fyllningen, som annars blir för rinnig. Fyllningen: Vispa äggen, rör ner majonnäs och gräddfil. Blanda i chilisåsen, pepparroten, salt och peppar och ev. konjak. Allt efter tycke och smak. Bred ut såsen i pajskalet. Lägg räkorna, krabban, sparrisen och äggen vackert ovanpå. Dekorera med dillkvistar och servera gärna en grönsallad till. |