Fransk lantpaté 10 pers.



5 hg
4 hg
1½ hg
3 hg
3
½ tsk
kycklinglever
kalvfärs
rökt skinka
späck
vitlöksklyftor
timjan
1 tsk
1 tsk
15
2 krm
2 tsk
1 dl
salvia
riven muskotnöt
enbär
svartpeppar
salt
vitt vin


Mal eller mixa levern, skinkan och späcket grovt.
Skala och pressa vitlöken, stöt enbären.
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra några timmar i kylen. Helst över natten.
Häll smeten i en form med höga kanter. Lägg på ett lock eller täck med folie. Gör ett litet "andningshål" i folien.
Grädda i vattenbad i 150 graders ugn i cirka 2 timmar.
Låt svalna i formen. Gärna under tryck.
Serveras med fördel dagen efter.



Tillbaka till recepten
Tillbaka till första sidan