|
8 - 9 dl 200 g 50 g 2½ dl 2 msk |
vetemjöl smör jäst kall mjölk socker |
|
Fyllning: | Garnering: | |||
|
75 g ½ dl 2 tsk |
smör socker vaniljsocker |
|
ägg hackad sötmandel | |
|
Häll vetemjölet i en skål, finfördela smöret däri. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt tillsammans med resten av mjölken och sockret. Arbeta hastigt ihop degen tag upp den på mjölat bakbord. Knåda den inte. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20 x 30 cm. Rör smör, socker och vaniljsocker tillsammans och bred ut över degen. Skär degen i fyrkanter och vik ihop dem som knyten och lägg i pappersformar. Låt jäsa i 1½ timme. Pensla med ägg och strö på hackad mandel. Grädda i ugn 250 grader ca 6 - 8 minuter. Låt kallna under bakduk. |