Fina bullar 30 - 35 st.



Deg:
8 - 9 dl
200 g
50 g
2½ dl
2 msk
vetemjöl
smör
jäst
kall mjölk
socker


Fyllning:
Garnering:
75 g
½ dl
2 tsk
smör
socker
vaniljsocker


ägg
hackad sötmandel


Häll vetemjölet i en skål, finfördela smöret däri.
Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt tillsammans med resten av mjölken och sockret.
Arbeta hastigt ihop degen tag upp den på mjölat bakbord. Knåda den inte.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20 x 30 cm.
Rör smör, socker och vaniljsocker tillsammans och bred ut över degen.
Skär degen i fyrkanter och vik ihop dem som knyten och lägg i pappersformar.
Låt jäsa i 1½ timme.
Pensla med ägg och strö på hackad mandel.
Grädda i ugn 250 grader ca 6 - 8 minuter.
Låt kallna under bakduk.



Tillbaka till recepten
Tillbaka till första sidan