Main Index: Swedish Bible

 

Matthew 3

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28]

MT 3:1 Johannes predikar och döper. Jesus döpes.

MT 3:1 Vid den tiden uppträdde Johannes döparen och predikade i Judeens öken

MT 3:2 och sade: "Gören bättring, ty himmelriket är nära."

MT 3:3 Det var om denne som profeten Esaias talade, när han sade: "Hör rösten av en som ropar i öknen: 'Bereden vägen för Herren, gören stigarna jämna för honom.'"

MT 3:4 Och Johannes hade kläder av kamelhår och bar en lädergördel om sina länder, och hans mat var gräshoppor och vildhonung.

MT 3:5 Och från Jerusalem och hela Judeen och hela trakten omkring Jordan gick då folket ut till honom

MT 3:6 och lät döpa sig av honom i floden Jordan, och bekände därvid sina synder.

MT 3:7 Men när han såg många fariséer och sadducéer komma för att låta döpa sig, sade han till dem: "I huggormars avföda, vem har ingivit eder att söka komma undan den tillstundande vredesdomen?

MT 3:8 Bären då ock sådan frukt som tillhör bättringen.

MT 3:9 Och menen icke att I kunnen säga vid eder själva: 'Vi hava ju Abraham till fader'; ty jag säger eder att Gud av dessa stenar kan uppväcka barn åt Abraham.

MT 3:10 Och redan är yxan satt till roten på träden; så bliver då vart träd som icke bär god frukt avhugget och kastat i elden.

MT 3:11 Jag döper eder i vatten till bättring, men den som kommer efter mig, han är starkare än jag, och jag är icke ens värdig att bära hans skor; han skall döpa eder i helig ande och eld.

MT 3:12 Han har sin kastskovel i handen, och han skall noga rensa sin loge och samla in sitt vete i ladan; men agnarna skall han bränna upp i en eld som icke utsläckes."

MT 3:13 Därefter kom Jesus från Galileen till Johannes, vid Jordan, för att låta döpa sig av honom;

MT 3:14 men denne ville hindra honom och sade: "Jag behövde döpas av dig, och du kommer till mig?"

MT 3:15 Då svarade Jesus och sade till honom: "Låt det nu så ske; ty det höves oss att så uppfylla all rättfärdighet. Då tillstadde han honom det.

MT 3:16 Och när Jesus var döpt, steg han strax upp ur vattnet; och se, då öppnades himmelen, och han såg Guds Ande sänka sig ned såsom en duva och komma över honom.

MT 3:17 Och från himmelen kom en röst, som sade: "Denne är min älskade Son, i vilken jag har funnit behag."

 

Created with BibleDatabase FREE HTMLCompiler