Nyttiga länkar

Tillbaka

Simonssons Chokladcompagnie. Här kan du lära dig allt om choklad. Från tillverkning till färdiga produkter.
ViktVäktarna. I 30 år har ViktVäktarna hjälpt människor i hela landet att gå ner i vikt. Recept med mera.
Medical Links sidor är några av Sveriges mest besökta hälsoportaler med mycket information om mat och hälsa. Det finns även ett matlexikon.
Svenska Vegetariska Föreningen. Vi hoppas att vår hemsida ska inspirera och underlätta både för dig som är intresserad av att leva vegetariskt och för dig som redan är vegetarian.

Svensk kaffeinformation. Allt du vill och inte vill veta om kaffe skriven "för kaffeälskare av kaffeälskare med kaffeälskare".

Cakes and candy. En sida med lite tårtgarneringar.

Frukt & Grönt Främjandet  vill ge ökad kunskap om frukternas och grönsakernas viktiga roll i maten och därmed inspirera till ökad konsumtion.
Livsmedels Sverige  är den naturliga startpunkten för alla som vill nå aktuell information om livsmedel eller få kontakt med andra aktörer inom livsmedelssektorn. Webbplatsen vänder sig till alla i livsmedelskedjan, konsumenter, företagare, myndigheter, organisationer och forskare.
Fiskeriverket  Läs om fisk och lär dig filéa lax
Mjölkfrämjandet  Information om mjölk och andra nyttigheter
Svensk Köttinformation Svensk Köttinformation är ett informationsföretag för svenskt kött. Dom arbetar för ökad kunskap, matglädje och sunda matvanor med svenskt kött. 
Livsmedelsverket  En tillsynsmyndighet för frågor om livsmedel och dricksvatten.
Cerealia utvecklar, tillverkar och marknadsför spannmålsbaserade livsmedel - mjöl, gryn, flingor, pasta, bröd m.m.
KRAV är en kontrollförening för ekologisk produktion.
Hotell och restaurang facket 
Svenska kockar  Vi är ett nätverk gjort av och för kockar, för att knyta kontakter och för att kunna förmedla och utveckla den svenska matkulturen på ett enkelt och positivt sätt.
Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom hotell- och restaurangbranschen.
Prima Vi.com Här kommer dom att samla allt som har med vegetarisk mat och vegetariskt leverne att göra. Det kan vara artiklar, praktiska tips och näringslära till exempel.
Omvandlingstabell. Omvandla volym-, vikt-, längd-, yt- och temperatur-mått mellan U.S./Imperial och SI-enheter
Dekorera tårtor! Lär er spritsa tårtor och dekorationer t.ex. blommor och border.

Uppdaterad 2003-05-12