Vit chokladlasagne ca 4 port. Ingredienser: Chokladmousse: 2 1/2 dl vispgrädde 100 g vit choklad 1 cl hasselnötslikör (Frangelico) 50 g hackade pecannötter "Lasagneblad" ca 12 st.: 150 g vit choklad bakplåtspapper eller overheadplast Inkokta mandariner: 1 1/4 dl strösocker 1 dl vatten 3 mandariner Så här gör du: Chokladmousse: Koka upp grädden och slå den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt allt svalna och stå i kylen över natten. Vispa till hård konsistens och smaka av med likör och nötter. "Lasagneblad": Smält chokladen i djup tallrik över vattenbad eller på upptining i mikron. Gör en ruta av papper eller liknande (6x9 cm exempelvis). Lägg den under bakplåtspapperet. Bred eller pensla av den smälta chokladen på bakplåtspappret enligt pappersmönstret. Flytta mönstret och fortsätt med lasagnebladen tills den smälta chokladen är slut. Alternativt, klipp av overheadplast rutor (6x9 cm) och pensla eller bred på dem med choklad. Ställ chokladbladen att stelna, kanske i frysen, klart på 10 minuter i så fall. Mandariner: Koka socker och vatten i en minut. Låt svalna. Skala mandarinerna och pilla bort alla vita hinnor. Lägg ner mandarinerna i sockerlagen.