Vilda älgköttbullar med gulbetssallad Till 8 port behövs: 4 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 msk krossade enbär 1 msk torkad rosmarin 3 dl rödvin 3 dl ekologisk mjölk 1 dl fibrex 1 kg älgfärs 2 ägg salt, peppar 200 g riven svensk getost smör 1 kg gulbetor eller rödbetor 2 msk äppelcidervinäger 1 msk grovkornig osötad senap 1/2 dl rapsolja salt och peppar 2 äpplen 2 tomater 1 ask smörgåskrasse 8 skivor grovt rågbröd 100 g färskost 1. Finhacka lök och vitlök, fräs i lite smör med enbär och rosmarin tills en söt doft sprider sig och löken är lätt genomskinlig. 2. Slå på vin och låt det koka in. Ställ löken åt sidan så att den får svalna. 3. Häll mjölken över fibrexflingorna och låt dem få absorbera en del av vätskan. 4. Blanda med en trägaffel älgfärs med vinkokt lök, fibrex och ägg i en bunke. Krydda med salt och peppar. 5. Vänd ner getosten och provstek en liten köttbulle. Rulla små fina köttbullar och stek i smör. 6. Skala gulbetorna och strimla fint på ett rivjärn. 7. Blanda samman vinäger, senap, olja, salt och peppar och slå över betorna. 8. Strimla under tiden äpplen och tomater. Vänd ner betorna och klipp krasse över. 9. Servera goda vilda köttbullesmörgåsar på grovt bröd som bres med färskost.