Tomattarte med saffran Pajen ger 8-10 bitar: 3 dl vetemjöl 125 g margarin, gärna flytande 1 tsk örtsalt 2 burkar kesella á 250 g 1 kuvert saffran 3 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask cocktailtomater, halverade 20 Kalamataoliver 3 msk olivolja + 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk socker bladpersilja till dekor 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjöl, margarin och örtsalt i matberedare till en deg. 3. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant och förgrädda pajskalet i 10-12 min. 4. Rör samman kesella, saffran och ägg. Salta och peppra och fyll pajskalet med blandningen. 5. Ställ i tomaterna och oliverna. Pensla med vitlöksoljan och strö över sockret. 6. Grädda ca 15 min tills fyllningen stannat. Låt pajen svalna och lossa den ur formen.