Thaicurrygryta med basmatiris och äppelsallad 4 port Grönsakerna: 4 morötter 4 msk olivolja 2 skivade rödlökar 1 skivad purjolök 1 röd strimlad paprika ½ skivad zuccini 200 g broccolibuketter 1-2 msk honung salt och svartpeppar 1. Skala och skiva morötterna. 2. Värm oljan i en kastrull och fräs alla grönsakerna några minuter. Tillsätt honung och salt och peppar. Såsen: 3 msk olivolja 200 g hackade champinjoner 2 hackade gula lökar 1 tsk röd currypasta 3 dl matlagningsgrädde 2 dl cocosmjölk 2,5 dl grönsaksbuljong 1 msk vetemjöl salt och peppar 1. Putsa svampen och dela den i klyftor. 2. Värm olivoljan i en kastrull och fräs svampen och löken. 3. Pudra över mjölet. 4. Tillsätt grädde, cocosmjölk, buljong och currypasta. 5. Låt såsen puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 6. Häll ner grönsakerna och värm alltsammans. Äpple och tomatsallad: 4 äpplen 4 tomater Dressing: 4 msk olivolja 1-2 msk citron 2 tsk flytande honung 0,5 msk finhackad dill 1. Tärna äpplena och tomaterna i fina bitar. 2. Rör ihopa dressingen och häll över. 3. Blanda alltsammans. Lägg upp alltsammans fint på tallrikar och servera med basmatiris.