Skogssvamppaj Pajdeg ½ tsk salt 500g vetemjöl 250 g smör ½dl kallt vatten 1 st ägg Lägg salt, mjöl och smöret i en hög på bakbordet. Hacka med en kniv sönder smöret så att det blir en grynig massa. Tillsätt vatten och ägg. Blanda ihop degen snabbt. För mycket arbete gör degen seg. Låt degen vila svalt en ½ timme innan utkavlingen. Gör under tiden fyllningen. Fyllning 1 kg blandad skogssvamp 100 g chalottenlök färsk timjan salt och peppar 4 st ägg 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde Rensa svampen och skär den i skivor. Finhacka löken. Fräs svampen och löken i lite smör tills all vätskan kokat in. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde smaka av med salt och peppar. Kavla ut pajdegen och klä en pajform. Lägg svampen i formen, grovhacka timjan och strö över. Häll på äggstanningen. Grädda pajen i 180 grader i ca 40 minuter.