Sillbullar Servera sillbullarna med korintsås och nykokt skalpotatis. Använd helst fet islandssill. Till 4 port behövs: 2 stora urvattnade sillfiléer 4 kokta medelstora potatisar 1 gul lök 3-4 dl köttrester av nöt, t ex kalvkött 1 msk potatismjöl 1/2 dl gräddmjölk salt och vitpeppar grovt rågmjöl smör 1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Låt löken svalna. 2. Skär potatisen i mindre bitar. Lägg den i matberedare tillsammans med sill, kött, lök och potatismjöl (eller mal i kvarn på fina skivan). Kör tills allt är finfördelat. Späd under tiden med gräddmjölken. Krydda med salt och peppar. 3. Forma smeten till bullar och platta till dem. Vänd dem i rågmjöl. 4. Stek i smör på båda sidor tills sillbullarna är gyllenbruna.