Renstekstartaletter ca 20 st Pajdeg 4½ dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 200 g smör skuret i små kuber 2 msk kallt vatten Fyllning 350 g rökt renstek skuren i små bitar 1 purjolök (ca 150 g) 1 msk smör till stekningen 3 gelatinblad 1 krm vitpeppar 4 dl creme fraiche 2 msk finriven pepparrot ev gräslök Mixa eller knåda snabbt ihop ingredienserna till degen. Tryck eller kavla ut degen i tartelettformar. Ställ dem kallt i en ½ timme. Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Smält gelatinet med 1 dl creme fraiche på svag värme i en kastrull på spisen. Blanda alla ingredienserna utom det smälta gelatinet. Blanda sist ner gelatinet i en tunn stråle så att det inte klumpar sig. Fördela rensteksfyllningen i formarna och ställ dem kallt. Garnera ev med gräslök.