Pestosnurror Till ca 20 bröd: 50 g jäst 5 dl ljummet vatten 1 msk olivolja 1 tsk salt ca l3 dl vetemjöl special 2 burkar pesto á 130 g 1 uppvispat ägg 3 dl riven västerbotten ost gourmetsalt Gör så här: 1. Lös jästen i vattnet. 2. Tillsätt olivolja, salt och blanda i mjölet, lite i sänder till en smidig deg. Jäs degen under duk 30-40 min. 3. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut en del i taget till stora rektanglar och bred på pesto och riven ost. Spara 1 dl av osten till senare. 4. Rulla ihop och skär ca 5 cm tjocka bitar. Placera bitarna i pappersformar och jäs 20-30 min. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Pensla med uppvispat ägg, strö resten av osten och gourmetsalt på och grädda mitt i ugnen ca 8 min.