Örtsprängd kyckling Till 4-6 port behövs: 1 kyckling, 1-1 1/4 kg ca 1 liter hönsbuljong 1 klyfta vitkål, ca 200 g ca 1 dm gurka 2-3 tomater 1/2 knippa rädisor 3-4 msk majonnäs salt och peppar Till lagen: 1 1/2 liter vatten 3/4 dl salt 2 gula lökar 4-5 vitlöksklyftor ca 4 msk grovt skurna färska örtkryddor t ex dragon, basilika, timjan, oregano 1. Börja med lagen. Koka upp vatten, salt, lök, vitlök och örtkryddor. Låt lagen kallna. 2. Skölj och torka ur kycklingen och lägg ner den i den kalla lagen. Ställ kallt i 2 dygn. 3. Ta upp kycklingen och skölj av den. Lägg den i en trång gryta och häll på buljong så att det täcker. Koka upp och skumma. 4. Koka kycklingen på svag värme under lock tills den är färdig, ca 40 minuter. Låt den kallna i spadet och ta sedan upp den och låt den rinna av. 5. Strimla vitkålen fint och hacka gurkan. Halvera tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i tärningar. Hacka rädisorna. Blanda allt i en skål och bind ihop salladen med lite majonnäs. Smaka av med salt och peppar. 6. Skär kycklingen i skivor och servera med salladen.