Örtkryddad västkustlasagne 4 port 250 g charlottenlök 50 g margarin 1.75 dl vetemjöl 5 dl fiskbuljong 6.25 dl mjölk 1,75 dl vispgrädde 0,75 dl vitt vin 1.8 dl gräslök 3 msk citronsaft 2,5 msk franska örter 2,5 tsk salt 2,5 krm vitpeppar 5 dl riven ost lasagneplattor 250 g rå fisk i tärningar. (lax, rödspätta, torsk t.ex) 1. Skala och finhacka löken. 2. Fräs löken i margarinet och dofta över mjölet. 3. Späd med mjölk, fiskbuljong, grädde och vin under omrörning. Låt allt koka 10 minuter. 4. Smaksätt med gräslök, citronsaft och franska örter. Smaka av med salt och peppar. Tllsätt sist den rivna osten. 5. Smörj en form. Bottna formen med såsen samt lägg ett lager lasagneplattor. Lägg ett nytt lager sås och därefter den råa fisken. Täck på nytt med plattor. Upprepa med sås, fisk och plattor. Täck slutligen lasagnen med resterande sås. 6. Gratinera i ugnen i 180 grader 35-40 minuter.