Örtglaserad kalvsadel med zucchinichutney 1 kalvsadel salt och peppar smör till plåten Till såsen: 5 dl kalvfond 1 dl portvin salt, peppar och smör färska örter: gräslök, persilja och körvel Till zucchinichutney: 3 zucchini, ca 200 g/st 2 citroner, saften 5 cl vitt vin 2 gula lökar 2 msk färsk, riven ingefära 10 grovt hackade vitpepparkorn 1 msk Colmans senapspulver salt 3 msk apelsinblomshonung (eller socker) Salta och peppra kalvsadeln runt om. Sätt in den i ugn 250 grader med en klick smör i pannan. Låt steka ca 50 minuter. Dela zucchinin på längden. Gröp ur kärnhusen och skär halvorna i skivor. Skala löken och skiva även den. Lägg lök och zucchini i en gryta och tillsätt de övriga ingredienserna och rör om. Sätt på svag värme och låt allt smälta samman under lock. Efter 30 minuter tar man av locket och höjer värmen. Låt stå tills man får en marmeladliknande konsistens. Koka ihop kalvfonden och portvinet till hälften. Red av med lite arrowrotmjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar från kvarnen. Blanka såsen med en klick smör. Tranchera sadeln och lägg tillbaka skivorna så den ser hel ut. Finhacka örterna och låt dem koka någon minut i såsen innan en del av den skedas upp över sadeln och resten serveras i såsskål. Kokt potatis serveras även den bredvid.