Mustig rödbetsgryta 5 port. 2-3 st gula lökar 1 morot 6 rödbetor 1 klyfta vitkål, ca 250 g 1/2 pkt tofu 1 msk olivolja 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 tsk curry 2 1/2 dl vatten 2-3 tsk plantaforce 1 lagerblad 2-3 krm mald kryddpeppar ytterst lite mald kryddnejlika 2-3 tsk vinäger örtsalt 1 tsk majsenamjöl hackad persilja Skala och skiva lök och morot. Skala rödbetorna och skär alla utom en i bitar. Strimla kålen och skär tofun i bitar. Fräs löken mjuk i oljan. Låt vitlök och curry få fräsa med i slutet av stektiden. Tillsätt vatten, buljongkoncentrat, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, rödbetsbitar, lök, morot och kål. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, 30-45 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Riv den sista rödbetan fint. Rör ner rödbetsstrimlorna, tofubitarna och majsenamjölet, som först rörts ut i lite vatten. Låt grytan få ett uppkok. Strö över persilja. Serveras med kokt potatis, kokt ris eller säd samt gärna en klick gräddfil som smaksatts med pepparrot.