Marängrulle 6 äggvitor 3 dl socker 1 dl snabbmarsanpulver 100 g hasselnötskärnor Mandelspån 3 dl vispgrädde 175 g mandarinkärnor 1. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills smeten blir riktigt hård och tjock. 2. Mal nötterna och blanda i tillsammans med marsanpulvret. 3. Spritsa ut smeten i 10 st tjocka, långa ränder, tätt intill varandra på en plåt med smort bakplåtspapper. 4. Strö över mandelspån och grädda i 175 grader knappt 20 minuter. 5. Stjälp upp kakan på en handuk när den svalnat något. Dra bort pappret och låt svalna helt. 6. Vispa grädden och bred ut över kakan. 7. Låt mandarinklyftorna rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar och lägg dem på grädden. 8. Rulla ihopa kakan löst och lägg rullen i kylen. 9. Kakan går bra att frysa.