Mandelmockatårta 10 - 12 bitar 100 g mandel 2 dl florsocker 4 äggvitor Fyllning: I dl strösocker I dl vatten 3 äggulor 200 g margarin 50 g mörk choklad I tsk kaffepulver Garnering: 3 dl vispgrädde pulverkaffe 1.Sätt ugnen på 175 grader. Rita två cirklar på bakplåtspapper ca 24 cm i diameter. 2.Mal mandeln 3.Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda ner florsockret lite i taget under vispning och bland ner mandeln försiktigt. 4.Bred ut smeten och grädda bottnarna i ca 25 minuter. 5.Fyllning: Koka vatten och socker till en simmig lag. 6.Vispa upp äggulorna. Häll den heta lagen över gulorna under kraftig vispning. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner. 7.Låt kallna och klicka i margarinet och tillsätt kaffepulvret. 8.Vispa grädden. Fördela chokladkrämen på de båda bottnarna och bred ut krämen Gör samma med grädden och lägg ihop bottnarna. Strö över lite pulverkaffe.