Ljummen sallad på fasan och svartrötter 2 fasanbröst olja salt nymalen vitpeppar 2-3 svartrötter savoykål sallad, olika sorter Till marinering: 2 msk vitvinsvinäger 1/2 dl olja 1 msk calvados 2 msk klippt gräslök Torka rent fasanbrösten. Pensla dem med olja och grilla dem i panna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Rulla in brösten i folie och låt dem vila en stund. Skiva sedan brösten i sneda skivor. Blanda marinaden och vänd ner fasanköttet när det fortfarande är varmt. Låt marinera medan resten förbereds. Skala svartrötterna och koka dem tuggvänliga i lättsaltat vatten. Skiva dem i 1 cm breda bitar. Ansa savoykålen och förväll den hastigt i kokande, lättsaltat vatten. Spola den i iskallt vatten och låt rinna av. Strimla den grovt. Bred ut salladen på serveringsfat eller tallrikar. Fördela savoykål, svartrötter och fasan över. Slå över ev. överbliven marinad. Servera som förrätt eller till lunch.