Lernias Morotskaka Kakan: 3 morötter ca 250 g 250 g sötmandel eller hasselnötskärnor 3 msk potatismjöl 6 ägg 2 dl socker rivet skal och saft av 1 citron 1 tsk kanel Topping: 200 g smält avsvalnat smör 200 g philadelphiaost 2 tsk vaniljsocker rivet skal och saft av 1 citron 1. Skala och finriv morötterna. Mal mandeln (med skalet) eller nötterna. Blanda dem med potatismjölet. 2. Vispa äggen pösiga med sockret. Tillsätt morötterna, mandeln, citronen samt kanel. Häll smeten i en välsmord och lätt mjölad form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. 3. Grädda kakan på galler i botten av ugnen 175 grader ca 50 minuter. 4. Låt kakan svalna. 5. Blanda samman ingredienserna till toppingen och bred ut den på kakan. Låt kallna innan den skärs upp.