Laxsoppa på ryskt vis 4 port. 400g benfri laxfilè 3msk margarin 1 purjolök 1 morot 2 blekselleristjälkar 1-2 vitlöksklyftor 3-4 potatisar 1 rågad tsk tomatpurè 1 liter fiskbuljong 1 dl gröna urkärnade oliver 1 msk kapris 1tsk timjan 1 dillkvist 1 dl gräddfil salt och peppar 1.Skölj och ansa purjon och skär den i tunna skivor. Skala och slanta moroten tunt.Strimla bleksellerin. Hacka vitlöken Skala och tärna potatisen. 2.Skär laxen i tärningar. 3.Hetta upp smör i en stor tjockbottnad kastrull. Fräs grönsakerna och vitlöken några minuter utan att grönsakerna får färg.Tillsätt tomatpurè och fräs nån minut till.Lägg i potatisen.Späd med buljongen,lägg på lock och koka sakta på svag värme i 10 minuter. 4.Skiva oliverna och lägg ner i soppan tillsammans med lax,kapris och ev.timjan.Koka upp och låt sjuda i 2min. Smaka av med salt och peppar. 5.Servera den heta soppan med en klick gräddfil i varje tallrik och lite finklippt dill till.