Kyckling Marengo 1 kyckling á 1 kg 2-3 gula lökar 150 - 200 g champinjoner eller i burk svamp 400 g skållade skalade tomater eller 1-2 msk tomatpuré 2 msk margarin eller smör 1½ msk vetemjöl 2 dl vitt vin eller buljong 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 vitlöksklyftor 1.Stycka kycklingen i 8 bitar. Skala löken. Skölj och skiva den färska svampen. 2.Bryn kycklingbitarna, i en del av fettet, runt om i en stekpanna och lägg över dem i en kastrull. Bryn först löken och sedan svampen i resten av fettet och lägg det i grytan. 3.Strö över mjölet och rör om. Déglacera stekpannan med lite vatten och häll skyn i grytan. 4.Tillsätt buljong eller vitt vin, tomatpuré, salt, peppar och pressad vitlök. 5.Koka sakta under lock 30 min. Smaksätt med citron om inte vittvin används. Servera med kokt ris och en grönsallad.