Kronans rotsaksmosaik 500 g Morot 500 g Kålrot 400 g Palsternacka 200 g Lagrad kryddost DRESSING 1 Krm salt 2 msk Grovkornig senap 1/2 dl Äppelcidervinäger 1 dl Rapsolja 2 Stora dillkronor; ELLER 1/2 tsk Dillfrö 2 Krm nymald svartpeppar GARNERING Dillkronor; ELLER Gräslök; grovt hackad Om du inte har dillkronor i frysen går det lika bra med dillfrö. 1. Ansa och skala rotfrukterna. Skär dem i centimeterstora tärningar. Koka rotsakerna var för sig i lättsaltat vatten, 1 tsk per liter vatten, tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter. 2.Spola av med kallt vatten och lägg dem i en välvd glasskål klädd med plastfolie. 3. Vispa samman senap och salt med vinäger, tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Hacka dillkronorna eller dillfrön och rör ner dem tillsammans med pepparn. 4.Tärna kryddosten och blanda ner den i rotsakerna tillsammans med dressingen. Smaka ev av med mer salt. Leta ut en tallrik i lämplig storlek och placera den på rotsakssalladen. Lägg en tyngd på och låt den stå minst en timme. 5.Stjälp försiktigt upp kupolen på serveringsfatet. Dra bort plastfolien. Garnera med dillkronor eller grovt hackad gräslök.