Kentucky Bourbon Pie En mäktig och mycket god kombination av nötter,choklad och bourbon. Formen bör ha en diameter på 23-25 cm. Till 12-14 bitar behövs: 1 sats pajdeg 2 msk strösocker 1-2 tsk kanel Fyllning: 2 ägg 2 1/4 dl strösocker 4 msk majsena 110 g smält smör (1,2 dl) 3 msk bourbon eller whisky 2 1/4 dl hackade pekannötskärnor 120 g mörk choklad Garnering: 2 dl vispgrädde 1 tsk strösocker 1. Gör en pajdeg. 2. Kavla ut degen, klä formen och strö socker blandat med kanel över botten. Låt formen stå i kylskåpet en halvtimme. 3. Sätt ugnen på 225 grader. 4.Klä pajformen med smörpapper och fyll den helt med torkade ärter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Ta bort ärter och papper och grädda ytterligare 5 minuter eller tills skalet är ljusbrunt och frasigt. Låt formen svalna på galler. 5.Vispa ihop ägg, socker och majsena. Rör ner smör, bourbon och nötter. Häll fyllningen i pajskalet. 6.Bryt sönder chokladen eller kör den till "grus" i matberedare. Strö över och tryck försiktigt ner den i fyllningen med en sked. 7.Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills ytan är lite krispig. Låt pajen svalna på galler i minst två timmar innan du skär upp den. Garnera med ganska hårt vispad grädde smaksatt med strösocker.