Jordgubbssufflé, kyld Satsen räcker till 8 personer om den görs i ca 9 cm vida portionsformar. Till jordgubbssufflén behövs: 1/2 kg jordgubbar 3 dl vispgrädde 1 3/4 dl strösocker - på Brown's är man frikostigare några droppar citron efter smak Till marängsmeten: 2 äggvitor 1/2 dl vatten 15 g glukos (från apotek) 1 3/4 dl strösocker Sås: 200 g jordgubbar 3 msk florsocker ev citron färska myntablad och hallon till dekoration 1. Gör såsen: Kör bären i mixer med sockret. Droppa över citron om så önskas. 2. Rensa jordgubbarna och kör dem till puré i en matberedare. Passera purén och ställ kallt. 3. Vispa grädden tjock men inte styv och ställ in i kyl. 4. Gör marängsmeten. Blanda sockret med vatten och glukos och hetta upp till kokpunkten. Vispa äggvitorna skummiga. Fortsätt att vispa medan du häller i den heta sockerblandningen. Vispa tills marängsmeten har svalnat. 5. Vänd ned sockret i jordgubbspurén. Tillsätt citron efter smak och blanda i den vispade grädden. 6. Blanda jordgubbspurén med marängsmeten och häll upp i portionsformar. Frys över natten. 7. Doppa hastigt formarna i hett vatten, för en kniv runt kanten och vänd upp dem på tallrikar. Dekorera med hallon och några blad mynta. Häll litet jordgubbssås runtom.