Hallontårta 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 125 g smör eller margarin 1 + 1 ägg 2 dl hallonsylt eller hallon 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Skiva smöret och finfördela det i blandningen. Tillsätt 1 ägg. 3. Arbeta ihopa degen på bakbordet. Ta bort en fjärdedel av degen och lägg den åt sidan. Degen kan också göras i matberedare. 4. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut hallonsylten. 5. Kavla ut resten av degen. Ta med hjälp av sporre eller kniv ut längder. Lägg dem i ett vackert rutmönster på kakan. Pensla med ett lätt uppvispat ägg. 6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg. 7. Servera med lättvispad grädde.