Grönsaksburgare med tomatsås och apelsinsallad 8 port Burgare: 10 potatis 4 morötter 1,5 dl polenta 8 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 5 dl fint hackad broccoli salt och peppar 1 dl sesamfrö olivolja 1. Skala och riv potatis och morötter. 2. Koka polenta, vatten och buljongtärning till en gröt. 3. Blanda potatis, morötter, polentagröt och broccoli, smaksätt med salt och peppar. 4. Forma 16 st burgare och vänd dem i sesamfrö. 5. Stek på svag värme i olja ca 5-8 minuter. Det ska vara en vacker och knaprig yta. Tomatsås: 4 dl vatten 2 dl röda linser 2 hackade gula lökar 2 hackade vitlöksklyftor 500 gr krossade tomater örtsalt 1.Koka upp vattnet. skölj linserna och koka dem mjuka ca 10-15 minuter. 2. Mixa alltsammans till en slät sås och smaksätt med örtsalt. Apelsinsallad: 1 litet isbergshuvud 2 apelsiner 1 röd paprika örtsalt 1. Skiva isbergsalladen. 2. Skala och skär apelsin och paprika i fina tärningar. 3. Blanda salladen och krydda med örtsalt.