Dill- och olivbröd Vackert saftigt bröd med god dillsmak passar bra till skaldjur. Det här behövs till 1 stort bröd: 2 stora knippen dill (ca 75 9) 3 dl kallt vatten 50g jäst 250g keso 1 dl svarta urkärnade skivade oliver 2 tsk salt I tsk strösocker ca 10 dl vetemjöl (600g) 1. Repa dillen, ta inte med stjälkarna. Mixa dill och vatten. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt dillvatten, keso, oliver, salt, peppar och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. 2. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Det tar ca 1 1½ timme i rumstemperatur. 3.Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en ca 25x3Ocm stor platta. Rulla degen från långsidan och forma till ett bröd. Gör några snitt med en vass kniv i brödet. Lägg det på en plåt med bakplåtspapper. 4.Grädda brödet mitt i ugnen 10 min. Öppna luckan och duscha brödet med kallt vatten. Brödet får då en frasig yta. Låt grädda ytterligare ca 30 min.