Citrontarte 50 g smör eller margarin 1 1 /2 dl vetemjöl 1 k rm bakpulver 1 m sk socker 1/2 ägg 1 citron 1 d l socker 1 d l vatten citronmelissblad 1. Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna något. Rör i mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt det halva ägget och arbeta samman till en deg. 2. Tryck ut degen i en rundel, ca 18 cm i diameter på bakplåtspapper. Grädda bottnen ca 5 min i 200°C. 3. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Skär citronen i tunna skivor. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och lägg i citronskivorna. Låt koka ca 5 min. Ta upp skivorna. Låt lagen koka ihop tills den är riktigt simmig. Lägg citronskivorna på den halvfärdiga bottnen. Grädda ytterligare ca 10 min. 4. Skeda den simmiga lagen över kakan. Låt citrontarten svalna och servera med lättvispad grädde.