Citrontårta a lá Girardet Paj: 3 dl vetemjöl ½ dl strösocker 1 knivsudd salt 125 g smör 1 litet ägg Fyllning: 3 ägg 1 äggula 3 citroner 1 apelsin 1 ½ dl vispgrädde 1 3/4 dl strösocker Garnering: 1 citron 3 msk florsocker 1.Blanda mjöl, socker och salt. Hacka in smöret tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Låt degen vila i kylen en timme. 2.Kavla ut degen och lägg i en form med löstagbar botten (24 cm) nagga degen med gaffel och täck med folie så att degkanterna inte glider ner under gräddningen. 3.Förgrädda pajen i 250 grader i 15 minuter. Tag bort folien efter gräddningen. 4.Pressa saften ur citronerna och apelsinen. Vispa samman ägg, äggula, grädde,saft och socker och fyll blandningen i pajskalet. 5.Baka pajen i 180 grader i ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat. 6. Skär citronen till garneringen i skinnfria klyftor, lägg dem i ett vackert mönster på tårtan och sikta över florsocker. Sätt tårtan under grillen ett ögonblick tills ytan blivit svagt brun. Servera med lättvispad grädde.