Citronkaka 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl mjölk 3/4 dl margarin rivet skal av en citron 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smörj formen rejält med margarin. Använder du rumsvarmt margarin, kan du fördela det i formen med lite hushållspapper. Smält inte margarinet - det ger för tunt lager och kakan släpper dåligt. 3. Bröa formen med finstött ströbröd. Bröar du en rund form så börja med pipen i hålformen och vrid formen tills hela insidan är jämt bröad. Töm ur det som inte fastnat. 4. Vispa ägg och socker pösigt, antingen för hand 3-4 minuter eller kortare tid med elvisp. 5. Hetta upp mjölken och rör ner den i äggsmeten tillsammans med margarinet. Om vätskan är varm blir kakan saftig. Är vätskan kall blir kakan lätt torr och höjer sig mest på mitten. 6. Tillsätt citronskal. 7. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Rör i mjölet försiktigt så att den invispade luften inte försvinner. Alltför kraftig omrörning kan göra att kakan blir seg. Häll smeten i formen. Vicka på formen så att smeten flyter ut jämnt. Formen ska vara fylld till drygt hälften. 8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.