Citrongrässås Den här såsen passar bra till stekta fiskfiléer som gös och torsk. Marinera gärna fisken i en blandning av pressad citron, peppar och worcestershiresås före stekningen. Till 4 port behövs: 2 msk hackad vitlök 3 msk hackad ingefära 1-2 stjälkar citrongräs, ca 20 g 1 burk kokosmjölk, 4 dl 1 dl ganska hårt packade färska örter, t ex mynta och koriander salt och peppar olja 1. Skala och hacka vitlök och ingefära. Ansa citrongräset, skär bort det tjockaste vid roten och skiva det tunt. 2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs vitlök och ingefära gyllenbruna. 3. Tillsätt citrongräs och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölken och koka ihop så att såsen tjocknar något. Hacka de färska örterna, rör i dem och smaka av med salt och peppar.