Chokladtarte med ingefärsrörda hallon 6 personer pajdeg: 300 g vetemjöl 200 g smör 100 g florsocker 2 äggulor chokladsmet: 450 g mörkchoklad 2 dl grädde 2 ägg 45 g smör PAJDEG 1. Se till att alla ingredienserna till pajdegen är rumstempererade. Blanda vetemjöl och florsocker och smör. Tillsätt äggulor, rör samman till en slät deg och kavla ut den. Sikta lite mjöl över. Smörj en pajform och lyft över degen i den. Klä med folie utanpå degen och ställ i frys 25 minuter. Grädda i 200 C cirka 5 minuter tills pajskalet är gyllenbrunt. 2. Dela chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör om tills chokladen helt har smält. Rör försiktigt ner ägg och rumsvarmt smör. Rör tills massan är slät. 3. Fyll pajskalet med chokladen. Baka i ugn på 100 C cirka 15-20 minuter. Låt tarten stå i rumsvärme över natten. INGEFÄRSRÖRDA HALLON 20 g syltad ingefära 400 g frysta hallon 50 g florsocker ev 2 dl grädde 1. Riv ingefära och blanda med de frysta hallonen, sockret och lite lag från ingefäran. Låt bären tina i kylskåp över natt. 2. Skär upp tarten och servera med ingefärshallon och eventuellt vispad grädde.