CHOKLADTÅRTA 1 dl kakao 1 dl strösocker 1 krm salt 2 dl mjölk 150 g Milda 1 dl strösocker 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker Glasyr: 60 g mörk blockchoklad 75 g Milda 1/2 dl strösocker 2 msk mjölk. Fyllning: 1 1/2 dl vispgrädde 2 bananer Garnering: Grov rivet choklad 1. Sätt ugnen på 175°. Rör ner kakao, socker och salt i mjölken och koka upp. Låt chokladmjölken svalna. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. 2. Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. 3. Tillsätt äggen under kraftig omrörning. Häll sedan i chokladmjölken under omrörning. 4. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det försiktigt i smeten. 5. Häll smeten i en bröad form och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. 6. Låt kakan svalna på galler. Dela kakan i två bottnar. 7. Gör glasyren genom att bryta chokladen i bitar och smälta den på svag värme tillsammans med margarinet och sockret. Späd sedan med mjölken. Låt glasyren svalna något. 8. Vispa grädden till fyllningen. Mosa bananerna och vispa ner dem i grädden. 9. Bred banangrädden på ena halvan. Lägg ihop tårtan och garnera med Grov rivet choklad. Låt tårtan stå svalt tills glasyren stelnat.