Chokladsoppa med kaffe och punsch Soppan kan också kallas de tre lasternas soppa. Den innehåller nämligen kaffe, choklad och punsch. Soppan är bitterljuv och får sin fulla smak av den vispade grädden fullmatad med krossade maränger. Hallon är också mycket gott i soppan. Till 4 port behövs: 6 dl mellanmjölk 3 dl vatten 2 msk snabbkaffepulver 1 kanelstång 1 msk socker 125 g mörk choklad med minst 70 proc kakao 4 msk maizena 3­5 msk punsch 2 dl vispgrädde 3 dl lätt krossade maränger ca 24 hallon, frysta halvtinade eller färska 1. Blanda mjölken med 2 dl av vattnet och kaffepulvret. Lägg i kanelstången. 2. Sjud blandningen i 10 minuter utan att mjölken bränner vid. Ta upp kanelstången. 3. Tillsätt sockret och chokladen. Rör om medan chokladen smälter. 4.Blanda maizena med resten av vattnet. Häll det i soppan och fortsätt att sjuda den under omrörning tills den tjocknat. 5.Låt soppan svalna. Kallnar den helt blir den lätt grynig. 6.Häll i punschen. 7.Vispa grädden halvfast. Rör i marängsmulorna i serveringsögonblicket. Får maränggrädden stå så mister den sin frasighet. Garnera soppan med hallonen.