Chocolate chip cookies (ca 24 st) 100 g Milda 2 dl farinsocker 1/2 dl strösocker 1/2 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 1/2 dl vetemjöl 3 dl havregryn 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 175 g mörk blockchoklad Sätt ugnen på 175°. Rör rumsvarmt margarin mjukt med farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt ägget under vispning. Blanda vetemjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Rör ner mjölblandningen i margarin- och äggsmeten. Grovhacka blockchokladen och blanda ner den i smeten. Klicka ca 24 matskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något. Lägg klickarna ganska glest eftersom kakorna flyter ut lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Låt sedan kakorna kallna på plåten.