Bönsoppa med chorizo Har man gott om tid eller är bra på att förbereda kan man förstås blötlägga och koka vita bönor från grunden. Men bönor på burk är en bra genväg. Till 4 port behövs: 2 burkar vita bönor i vatten 2 gula lökar 4 morötter, ca 300 g 1 msk smör 5 dl vatten 3 msk konc kycklingfond 5 dl mjölk 2 tsk maizena 150-200 g chorizokorv 2 tsk pressad lime salt och peppar hackad persilja 1. Låt bönorna rinna av. Skala löken och skär den i klyftor. Skala morötterna och slanta dem. 2. Fräs lök och morötter i smöret. Tillsätt vatten och kycklingfond och koka grönsakerna ca 10 minuter. 3. Tillsätt bönor och mjölk och koka upp. Red med maizena utrört i vatten. 4. Skär korven i slantar och fräs den snabbt i het panna. 5. Lägg korven i soppan, smaka av med lime samt salt och peppar. Strö över hackad persilja vid serveringen.