Bönbiffar i pitabröd Biffar: 270 g kokta kidneybönor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk rapsolja ½ dl finhackad persilja ½ dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver Chutney: 400 g färsk ananas 3/4 dl sweet chili sauce 2 msk råsocker 1 msk risvins-vinäger 1. Om du använder bönor på burk, spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Kokar du själv, blötlägg i 8 timmar, koka ca 50 min i nytt vatten. 2.Hacka lök och vitlök och stek dem mjuka i olja ca 1 min. Lägg i en matberedare och kör tillsammans med avrunna bönor, persilja, ströbröd, ägg, chilipulver och salt så att allt blandas väl. 3.Forma ca 15 platta biffar. 4.Stek dem i olja på svag värme ca 3 minuter på var sida. 5. Chutney: Skär rent ananasen och dela den. Skär bort den träiga mittstocken. Skär fruktköttet i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med sweet chili, råsocker och vinäger. Låt koka ca 5 min. 6. Serveras med pitabröd och blandade salladsblad.