Blomkåls-och potatisbullar med currysås 4 pers Bullarna: 1 litet blomkålshuvud ca 300 g 4 potatisar ca 300 g 1 dl gröna frysta ärtor 1 ägg 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 2 msk olja till stekningen Såsen: 1 potatis 1 morot ca 100 g 2 dl grönsaksbuljong 1 tsk curry 2 msk olivolja 2 krm salt 1 tsk sambal oelek 1. Dela blomkålen i buketter ock koka den mjuk. Skala och koka potatisen. Koka ärtorna 1 minut. 2. Mosa blomkål och potatis, blanda ner ärtor, ägg och kryddor. 3. Forma och platta till 8 ganska tjocka bullar. Stek dem gyllenbruna 3-4 minuter. 5. Skala och koka potatisen och moroten till såsen. 6. Koka upp buljongen, tillsätt curryn och mixa med de kokta grönsakerna till en jämn smet. 7. Tillsätt oljan under mixning. 8. Smaka av med salt och sambal.