Biscotti di prato - Italienska mandelskorpor Ca 70 st Skalet av 1 citron 1 msk vaniljsocker 3 dl strö- eller farinsocker 3 ägg 200 g grovhackad sötmandel 6,5 - 7 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 1. Sätt ugnen på 175°C. Rosta snabbt den grovhackade mandeln i en stekpanna, rör hela tiden. ställ åt sidan. 2. Häll äggulor, socker och vaniljsocker i en skål och rör om väl. Vispa äggvitorna och saltet till hårt skum. Vänd ner det i omgångar i ägguleblandningen. 3. Blanda ner det rivna citronskalet och den rostade mandeln. Blanda mjöl och bakpulver, sikta det över äggblandningen. Arbeta till en smidig deg, ta ev mer mjöl. 4. Dela degen och rulla ut till två tjocka längder. lägg dom på en smord bakplåt. grädda ca 35 minuter tills ytan är ljusbrun. Ta ut plåten och skär genast upp längderna i 1 cm breda sneda bitar med vass kniv. Lägg dem på plåten och låt dom torka 5 -10 min på eftervärmen i ugnen.