Äpplekaka med marängtäcke Deg: 125 gram smör eller margarin 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning: 5 äpplen 2 dl strösocker 1 msk malen kanel 1 dl russin 2 msk calvados eller cognac Maräng: 3 äggvitor 1 ½ dl strösocker 1.Rör ihop degen, låt vila i kylen ca ½ timme. 2.Kavla ut degen och lägg den i en pajform. 3.Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter 4.Skala och klyv äpplena, ta bort kärnhusen. Koka äpplena mjuka tillsammans med resten av fyllnings-ingredienserna. Häll röran i pajskalet. 5.Gör maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda i strösocker. Fördela marängen över röran som ett "lock". Grädda i 15 minuter i 150 grader tills kakan fått fin färg.